20-02-08

ik schrijf... Poëzie?

Hoewel ik schrijf, denk ik er zelf nog redelijk clichématig over, vrees ik. Ik doe het niet, maar zelfs al zou ik er voor uitkomen: ik zou vrezen om ouwbollig over te komen als ik zeg dat ik gedichten schrijf. Alsof ik het allemaal beter weet. Alsof ik er 's nachts voor opsta. Alsof ik met mijn hoofd in de wolken loop. Alsof ik absolute stilte en eenzaamheid nodig heb om te kunnen schrijven. Alsof ik in staat ben om plechtstatig mijn eigen schrijfsels voor te lezen zonder te vrezen onnozel te klinken. Alsof ik er te jong voor ben.

Ik wil mijn 'gedichten' of wat het ook is, juist bruisend en spontaan houden. Geen wedijveren van mijn grijze cellen om indruk te maken met woordreeksen die onmogelijk vloeiend uit te spreken zijn. Ik wil 3-D gedichten die sprankelen van levendige ervaringen, waar geuren en kleuren van afstromen, desnoods citroenzomers of stroperigzoet of grijsstil. Ik moet mensen zien, ik moet werken en ziek zijn, ik moet slapen en wakker liggen, luisterenvinken en meekijken, feesten en huilen om te kunnen schrijven. Niet op zolder zitten en wachten tot er inspiratiepoeder uit de sterren valt.

Waarom maak ik er nu zo'n drukte om, vraag ik mezelf nu af. Ach ik weet 't duivels goed. Ik heb mijn eerst 'opdracht'. Eén van mijn (pas ingelichte) familieleden geeft in mei een concert. En vindt dat mijn woorden de wereld in gestuurd moeten worden. Dus ik moet iets schrijven/selecteren en voorlezen/laten lezen, dat past bij het thema. Driedubbele uitdaging... Het liefst zou ik het op een A-4 blaadje uithangen. Pech als iemand het ziet.

18:15 Gepost door Blink in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Blink!

En vooral > schrijf de stukken (op = ) van het papier, don't mention the war..... en leef!!

Ik verlang ook zo Nina nog 'ns te lezen... en Emerine en Ragnar... jij kunt meer dan poëzie alléén!!

kabbelend naar je toe,

Riverman

Gepost door: Riverman | 21-02-08

Vertrouw op jezelf en luister naar ons: je kan het. A piece of cake in 3D voor jou! :-)

Groetje

Gepost door: Willy | 21-02-08

De commentaren zijn gesloten.