18-03-08

My Secret Garden

2003138667

 

 

 

 

 

 

 

Eigenlijk had ik al een verhalentuin in mijn hoofd. Er waren enkel wildgroeiende planten. Geen pad. Geen geleide rozen. Ik leunde af en toe op het hek, wierp er een blik op en zei "Ah je bent er nog, goed zo. Ik kom je later wel eens onderhouden." Nee echt. Ik herinner me dat ik éénmaal de tijd genomen heb om een verhaal neer te schrijven. In een kladschriftje, met potlood. Ik was 10. Ik liet het aan mijn juf lezen en ze zei dat er zeker en vast een schrijfster in mij schuilde. Fijn! Dan zou ik later schrijfster worden. Ik hield op met schrijven omdat ik vond dat het te traag ging, zo woord voor woord. Dus ik hield het bij verhalen bedenken. Heel veel verhalen. Ik zat altijd wel met iets in m'n hoofd. Ik dacht, als het écht goed is, dan onthou ik het wel voor later, ik kan toch niet àlles op schrijven.

Daar moest ik aan denken. Op mijn wandeling naar het werk. Toen ik Elise bedacht. Terwijl ik vorige week nog zo enthousiast was over 'The Orange Club'. En dat terwijl Esmerine & Ragnar nog leven in mijn hoofd. En Nina binnenkort weer uit haar winterslaapje zal ontwaken. Twee verhalen tegelijk vond ik prima. Als het ene vastzit, kan ik altijd met het volgende voort. En ze zijn toch zo verschillend. Maar dat zijn ze allemààl. Uniek en ongeduldig. Allen kleven ze aan mijn huid en flirten ze met mijn eigen emoties. Ik wil geen één verhaal in de kou laten staan.

Dus ja ik voel me een beetje als een tuinvrouw, die met goede moed het hekje heeft geopend, met de handen in de zij het perceel heeft overzien en begonnen is met een pad en plannen te maken. En nu sta ik hier met bloemenperkjes vol welriekende varianten in allerlei kleuren en weet ik niet waar eerst. De kunst van het tuinieren, of groene vingers, is misschien weten welke zaden je best wanneer zaait. Welke planten beter groeien in elkaars nabijheid. Zon- en schaduwplanten elk een plekje geven. Spitten en herschikken. Durven wieden en groeistokjes plaatsen. En aan het eind van de dag met aardevingers het zweet van je voorhoofd vegen.

16:30 Gepost door Blink in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Een zeer inspirerende tuin, Blink. Er zullen ongetwijfeld bijzonder smakelijke vruchten uit te voorschijn komen.

Groetje

Gepost door: Willy | 21-03-08

De commentaren zijn gesloten.