21-03-08

Geheim-zinnig

Ze zeggen dat ik geheimzinnig doe. Geheim-zinnig. Zin in geheimen? Ja zeker een 'geheim' als dit! Er is de vreugde van het delen maar ook het intieme plezier van het eigen-houden. Gniffelend verborgen houden voor nieuwsgierige ogen.

Ooit las ik "Het geheim" van Anna Enquist. Ik vond de titel al zó spannend dat ik met trillende handen aan het tweede hoofdstuk begon. Toen ik  me in het midden van het boek nog steeds buitengesloten voelde, ben ik wild gaan bladeren op zoek naar ontknopingen, openbaringen, desnoods een biecht. Ik kon er niet tegen dat er iets was dat ik niet wist. Maar zo gaat het wellicht altijd met geheimen: de deugd is aan de geheimhouder, niet diegene die wéét dat hij iets niet weet...

Elk kind kent de aangename kracht van geheimen. Herinner je het sigarenkistje onder je bed. Met je mooiste knikkers, een melktand, een ring uit de kauwgomballenbak, keien met speciale glinsteringen, een half pakje stiekem gekochte kaugom en van die lichtgevende sterren die je op het plafond boven je bed plakte. Grootse vondsten en waardevolle kleinigheden in je wonderwereld van toen. Nu wil ik niemand overhalen om terug een 'schatkist' aan te leggen, maar misschien kunnen we terug de deugd van het onschuldige geheim herevalueren.

http://nl.youtube.com/watch?v=tbSnCh8Ny1k

11:45 Gepost door Blink in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Deugdzame overweging van een heimelijk schrijfster,

verborgen groetje

P.S. en de juiste song gekozen, prachtig!

Gepost door: Krabbelaar | 21-03-08

Ik zou het geheim van jouw schrijftaal kunnen verklappen, zeker aan de hand van dit stukje. Ssssst! :-)

Groetje


Gepost door: Willy | 21-03-08

De commentaren zijn gesloten.