23-04-08

Nina (12)

"Bingo" zei Lara, toen Geenie de volgende dag met een idee op de proppen kwam. Hij had Raj gevraagd of er in en rond het huis problemen waren. Het antwoord luidde dat de bijles van jongste dochter Shaksaya op woensdagnamiddag niet kon doorgaan omdat de lerares ziek was. De familie van Raj had steeds een degelijke educatie voor de kinderen vooropgesteld zodat ze zeker niet zouden achterlopen op hun klasgenootjes.

Op donderdagmorgen haastte Nina zich vroeger dan anders naar het kantoor om het verhaal van Britt te horen. Dat ze 2de klassersniveau wiskunde best wel moeilijk vond, gaf ze eerlijk toe en dat de thee niet te drinken viel. Ze vertelde ook dat ze bij het weggaan tegen de borst van moeder Preethi werd gedrukt die haar uitnodigde om zeker nog eens terug te komen, gewoon op de thee. "Klinkt goed" zei Nina, "maar je hebt toch wel Raj gezien?" O ja en ze had zich aan hun voorschriften gehouden: verlegen haar ogen opslaan en weinig contact zoeken, glimlachen en verder werken. Dat die aanpak zijn resultaat niet gemist had, bleek toen Britt in de middagpauze telefoon kreeg van Raj met de bevestiging dat moeder ingestemd had toen hij na haar bezoek voorstelde om haar zaterdag officieel op bezoek te vragen.

19:42 Gepost door Blink in Bloemlezing | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

ik denk dat ik hééél goed wakker was toen ik dit schreefn want ik vind de zinnen nu zelf wat moeilijk om lezen... herschrijven? of kunnen jullie mee?

Gepost door: Blink | 23-04-08

Het zijn korte stukjes, Blink, en dus duurt het volgens mij wel een poosje eer de leidraad overal goed voelbaar is. Moeilijke zinnen? Lijkt me niet. Ik vind jouw talent meest in je fijngevoelig en gedetailleerd kunnen schrijven zonder dat het ergens gaat vervelen of als langdradig overkomt.

Groetje

Gepost door: Willy | 28-04-08

reuzedankjewel
voor je feedback, Willy!
Ik beloof héél gauw een nieuw stukje.

Gepost door: Blink | 28-04-08

De commentaren zijn gesloten.