25-10-12

to ask or not to ask

relationship-advice-soul-mates.png

Ik ben het inschatten van het delicate evenwicht tussen het stellen van te weinig en te veel vragen in de ontwikkelingsfase van ontmoetingen, nog niet meester. Ik denk dat ik neig naar te weinig vragen stellen, wat in het beste geval kan opgevat worden als een gebrek aan interesse. In het slechtste geval wordt er handig gebruik van gemaakt om onhandige waarheden niet te hoeven verwoorden.

Sommige vragen komen gewoon niet bij me op. Is het een gebrek aan een empathisch of praktisch denkvermogen? Ik weet ’t niet. Sommige vragen vind ik dan weer moeilijk te stellen. “Heb je een vader of moeder?” klinkt ronduit onnozel, hoewel dat best intressante en nuttige informatie kan opleveren. “Kun je koken?” moedigt de ander misschien nodeloos aan tot een diner-invitatie. “Heb je een vriendin?” is mij iets te direct, al is het vaak tijdrovend om dit via indirecte wegen te weten te komen. En een vroegtijdig antwoord kan natuurlijke latere ontgoocheling voorkomen. Maar het voelt voor mij te sterk als een hint naar relatieverlangen. Het kan me mateloos verwarren en komt zelden op ’t juiste tijdstip. Sommige mannen slaan de vraag ook gewoon over en gaan direct voor het verleidingsavontuur. Of nog erger, ze negeren een positief antwoord. 

Soms verbaas ik me toch over de volgorde van vraagstelling van het andere geslacht. Zo was er eens een jongeman die me de dag na een geslaagd avondje dansen, vroeg welke chocolade ik ’t liefst eet (zwart, melk, wit) en pas daarna quasi terloops informeerde of ik een vriendje had. Ik vond het grappig charmant.

Ik denk dat we ten slotte allemaal sukkels zijn tegenover het andere geslacht. Sommige beredeneerde sukkels weliswaar, maar sukkel nietemin. 

16:05 Gepost door Blink in Archief | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ik begrijp je maar al te goed....zo gaan de dingen, we zijn allemaal, in zekere zin, sukkels, niettemin dus.

Gepost door: Rara | 11-11-12

Of we sukkels zijn of gewoon "onhandig dom" wanneer we het andere geslacht tegenkomen en trachten "stevig en vastberaden" voor te komen?
Tja... ik vrees van wel ergens.
Maar misschien is het net dat verschil dat het allemaal boeiend maakt?
Didier

Gepost door: didier | 25-11-12

De commentaren zijn gesloten.